Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Ben je je OV-chipkaart verloren of is hij verlopen, gestolen of defect en kun je daardoor niet reizen? Vraag dan het Tijdelijk studentenreisproduct aan. Dan kun je gemiddeld binnen een uur weer verder reizen.

De stappen

Stap 1: lees eerst de voorwaarden voordat je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt
Stap 2: controleer of je OV-chipkaart echt verlopen/verloren/gestolen/defect is.
Stap 3: regel een anonieme – of persoonlijke OV-chipkaart.
Stap 4: vraag direct een vervangende OV-chipkaart aan. In het geval van een verlopen OV-chipkaart, vraag je een vernieuwde OV-chipkaart aan.

Let op:

  • Als je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt, wordt je reguliere studentenreisproduct geblokkeerd.
  • Let op! Als je studentenreisproduct is geblokeerd kun je het studentenreisproduct niet stopzetten bij een automaat. Als je door een blokkade van het Tijdelijk studentenreisproduct het reguliere studentenreisproduct niet kunt stopzetten adviseren we je om contact op te nemen met onze klantenservice.
  • Heb je een Tijdelijk studentenreisproduct aangevraagd, maar vind je je verloren kaart terug? Wil je met deze verloren kaart verder reizen? Dan moet je eerst het Tijdelijk studentenreisproduct telefonisch laten annuleren door onze klantenservice. Je moet dus niet reizen met de kaart die je hebt gevonden, voordat je Tijdelijk studentenreisproduct is geannuleerd.