Onderweg in de zomermaanden

studentenreisproduct-062web-juistformaat.jpgTentamens zitten erop, werkstukken zijn ingeleverd en de zon begint ook nog te schijnen: de zomervakantie staat nu toch echt op het punt van uitbreken. Maar niet alleen voor jou betekent dit een ander ritme, ook voor je studentenreisproduct.

Zonnebrand: check, poncho: check, OV-chipkaart met saldo: check

Van 16 juli 04.00 uur tot 16 augustus 04.00 uur gelden er andere regels. Heb je een weekabonnement, dan reis je in deze periode met korting binnen Nederland overal naar toe. Heb je een weekendabonnement, dan verandert er niets. Alle informatie over reizen in de zomerperiode vind je hier. Dus stap je op je gemak in bus en trein voor een dagje strand of festival? Vertrek je al vroeg van huis omdat je stage loopt? Of moet je toch nog op pad voor dat lastige hertentamen? Zorg er dan voor dat je genoeg geld op je OV-chipkaart hebt geladen.

Tips voor trips:

En heb je dan eindelijk alles afgerond van het afgelopen studiejaar, dan lokken de festivals. En dan komt zo’n studentenreisproduct natuurlijk extra van pas. Nog wat tips voordat je op pad gaat:

  • Via deze link http://festivalfans.nl/agenda/ vind je alle festival- data bij elkaar.
  • Een lege telefoon is natuurlijk een drama, want waar vind je iedereen terug op zo’n gigantisch druk terrein? Een mobiele accu brengt uitkomst. Ook te koop bij de railcatering. Helemaal mooi op een zonnige dag: de milieuvriendelijke mobiele accu, waar je een goed doel mee steunt.
  • Regen is erg, maar een paraplu opsteken: no way. Een regenponcho is op zo’n dag onmisbaar in je bagage. Voorkom dan wel een plastic berg na afloop: deze regenponcho’s zijn grappig, gemaakt van aardappel en als ze versleten zijn plant je ze gewoon in de tuin of op je balkon. In Nederland bij diverse aanbieders te bestellen.
  • Water is en blijft de beste dorstlesser. En met deze flesjes draag je ook nog eens bij aan drinkwater voor anderen.
  • Natuurlijk let jij altijd goed op je spullen. Maar toch raak ook jij soms iets kwijt. Is het deze keer je OV-chipkaart met je studentenreisproduct? Geen stress: ga naar Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen, en binnen een uur ben je weer en route. Wel direct je vervangende kaart aanvragen.

Plezier voor vier

Met je studentenreisproduct kun je drie vrienden het hele weekend én doordeweeks na 09.00 uur met 40% korting mee laten reizen in de trein. Hiervoor hebben zij een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart nodig met minimaal 10 euro saldo.
Zo ga je te werk: jouw medereiziger kiest vóór het inchecken bij de automaat de knop ‘Samenreiskorting’. Checkt hij/zij na 09.00 uur of in het weekend in, dan wordt de korting op de treinrit automatisch gegeven. Reis je ook weer samen terug dan kan er opnieuw ‘Samenreiskorting’ bij een automaat gehaald worden. Alle informatie over Samenreiskorting vind je hier.