Wat moet ik doen wanneer mijn OV-chipkaart gestolen, kwijt of defect is?

foto3Er zijn dingen waar je nooit meer over heen komt…. Voor de één is dat de dood van zijn eerste konijn, voor een ander de breuk met dat vriendje uit groep 7. En natuurlijk ben jij ontroostbaar als je OV-chipkaart kwijt bent, of als deze in tweeën ligt. Maar daar helpen we je heel snel overheen.

Gelukkig kun je direct online de meeste zaken regelen. Zoals een Tijdelijk studentenreisproduct, waarmee je binnen een uur weer verder reist. En vergeet niet een vervangende kaart aan te vragen.

  • Ben je je OV-chipkaart verloren, of is hij gestolen? Hier vind je wat je moet doen.
  • Is je OV-chipkaart kapot? Kijk dan hier welke stappen je moet zetten.

Wist je trouwens dat….

je persoonlijke OV-chipkaart een geldigheid heeft van vijf jaar? Je kunt deze kaart online vernieuwen en betaalt hiervoor €7,50. Het saldo van de oude kaart ontvang je op je bankrekening binnen 30 dagen nadat je kaart verloopt. Je vernieuwde kaart wordt binnen gemiddeld drie werkdagen thuisgestuurd. Het studentenreisproduct, andere abonnementen en automatisch opladen worden van je oude kaart overgezet op je nieuwe kaart. En vergeet niet je vernieuwde kaart toe te voegen aan je Mijn OV-chipkaart account.