Terug naar het overzicht

Wat is goed om te weten?

Rond de zomerperiode verandert er veel voor de meeste studenten. Er zijn daarom een aantal situaties waar je rekening mee moet houden. Vind hieronder alles op een rijtje.

Weet je al wat je gaat doen?

Ga je verder met een andere studie of ben je (even) klaar met de boeken? In beide situaties moet je wat zaken regelen bij DUO. Zo voorkom je dat je een ov-boete krijgt of dat je geld misloopt.

Beperkt reizen in de zomerperiode!

Met het studentenreisproduct weekabonnement reis je in de zomerperiode van 16 juli 04.00 uur tot 16 augustus 04.00 uur met korting in plaats van gratis. Het weekend abonnement blijft wel geldig zoals de rest van het jaar. De gemaakte kosten tijdens deze periode zijn voor eigen rekening.

Wanneer kan je het studentenreisproduct ophalen?

Als je aanvraag is goedgekeurd door DUO (en je hebt je persoonlijke OV-chipkaart gekoppeld), dan je kan in Mijn DUO zien vanaf wanneer je het studentenreisproduct kan ophalen bij een ophaalautomaat. Je kunt met het studentenreisproduct reizen vanaf de ingangsdatum. …

Afgestudeerd? Vergeet niet stop te zetten!

Je moet zélf op tijd stopzetten. Je hebt tot uiterlijk de tiende dag van de eerstvolgende maand. Houd er wél rekening mee dat je vanaf de eerste dag van die maand er al niet meer mee mag reizen. Zet je het studentenreisproduct niet op tijd stop dan riskeer je een boete.