Reisverhaal van Francine Burema

Geplaatst op: 27 augustus 2015

In het vorige nummer van onze nieuwsbrief deden wij een oproep voor reisverhalen: mooie ervaringen van studenten, onderweg met het studentenreisproduct.

Een van de inzendingen was die van Francine Burema. Hieronder lees je haar verhaal.

Onderweg

Van Francine Burema

Nog geen jaar geleden zat ik in de bus naar de Uithof in Utrecht, voor mijn eerste dag colleges, toen ik aan een vriend stuurde: “Hoe vertel ik de buschauffeur dat ik er bij de volgende halte uit wil?” Ik was op dat moment nog nooit alleen met de bus geweest en dacht dat de stopknop voor noodgevallen was. Ik ben hier nog vaak om uitgelachen, maar ik dacht echt dat je vlak voor de halte naar de buschauffeur moest lopen om te zeggen dat je eruit wilde. Meteen na die eerste rit had ik al besloten dat het openbaar vervoer niets voor mij was en ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs zou gaan halen.

In de tijd dat ik rijlessen volgde, moest ik elke dag met de bus heen en weer en elke rit vond ik het minder erg worden. In de bus kwam ik vaak bekenden tegen en als ik alleen was had ik de tijd om nog even wat dingen door te lezen waar ik nog niet aan toe was gekomen. Dus toen ik uiteindelijk mijn rijbewijs had gehaald, bleef ik rustig met de bus heen en weer rijden. (Wat ook deels kwam omdat ik niet de auto van mijn ouders mee kreeg.)

Ik had die eerste dag nooit gedacht dat ik met mijn opleiding zou stoppen na een half jaar, maar ik had al helemaal niet verwacht dat ik alsnog elke dag met de trein en de bus heen en weer zou reizen naar Utrecht. En hier zelfs nog naar uit zou kijken de rest van de dag!

Maar toch is dit zo gekomen, omdat ik in deze prachtige stad meteen in het begin van het schooljaar mijn vriend heb leren kennen. En daar wil ik graag elke dag de trein voor in stappen! En dankzij alle snelle verbindingen kan ik binnen een uur voor zijn deur staan. Zo is het nauwelijks nog een langeafstandsrelatie te noemen.

Jouw reisverhaal ook in onze nieuwsbrief?

Hier lees je wat je daarvoor moet doen. Plaatsing van je verhaal levert je een cadeaubon van 50 euro op.