Studentenreisproduct ophalen bij een ophaalautomaat

studentenreisproduct-106web

Als je een bevestiging hebt ontvangen dat je koppelverzoek is goedgekeurd én je recht op het studentenreisproduct is (bijna) ingegaan, dan kun je het studentenreisproduct ophalen. Dat ophalen doe je bij een ophaalautomaat bij jou in de buurt.

Wanneer kun je het ophalen?

Vanaf de 15e van de maand voordat je recht op het studentenreisproduct ingaat, kun je je studentenreisproduct ophalen. Reizen met je studentenreisproduct kan pas vanaf de datum dat je recht is ingegaan. In Mijn DUO kun je de datum vinden waarop je recht ingaat.

Bijvoorbeeld: Je recht op het studentenreisproduct gaat in op 1 september. Als je koppelverzoek is goedgekeurd, dan kun je vanaf 15 augustus je studentenreisproduct ophalen. Vanaf 1 september kun je er dan mee gaan reizen.

Hoe haal ik mijn studentenreisproduct op?

  1. Steek je persoonlijke OV-chipkaart in de pasinvoer met het OV-chipkaartlogo of hou je OV-chipkaart voor de lezer met het OV-chipkaartlogo (bij een NS-automaat)
  2. Kies ‘ophalen bestelling’
  3. Het abonnement dat voor je klaarstaat wordt getoond (student week of student weekend)
  4. Bevestig je opdracht om te zorgen dat het abonnement op je kaart wordt geladen
  5. Wacht tot de bestelling is opgehaald
  6. Neem je persoonlijke OV-chipkaart uit de automaat of hou je kaart nogmaals voor de lezer met het OV-chipkaartlogo (bij een NS-automaat)

Tips voor het ophalen

  • Zoek een ophaalautomaat bij jou in de buurt.
  • Je kunt het studentenreisproduct niet tijdens een reis ophalen. Het lukt dus niet als je wel in- maar nog niet uitgecheckt bent.
  • Zorg ervoor dat het saldo op je kaart positief is. Met een negatief saldo kun je het product niet ophalen.