Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Ben je je OV-chipkaart verloren of is hij verlopen, gestolen of defect en kun je daardoor niet reizen? Vraag dan het Tijdelijk studentenreisproduct aan. Dan kun je gemiddeld binnen een uur weer verder reizen.

De stappen

1: Lees eerst de voorwaarden voordat je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt.
2: Controleer of je OV-chipkaart echt verlopen/verloren/gestolen/defect is.
3: Regel/koop een anonieme OV-chipkaart.
4: Vraag direct een vervangende OV-chipkaart aan. In het geval van een verlopen OV-chipkaart, vraag je een vernieuwde OV-chipkaart aan.

Let op:

  • De browser Safari geeft soms een technische fout bij het aanvragen van het tijdelijk Studentenreisproduct. Indien dit voorkomt probeer het aanvragen via een andere browser.
  • Je kunt het Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen via DigiD in de Mijn omgeving (dit verdient de voorkeur) of aanvragen zonder DigiD.
  • Je hoeft het Tijdelijk studentenreisproduct NIET stop te zetten (wanneer je het Tijdelijk studentenreisproduct stopzet, zet je je reguliere studentenreisproduct stop en moet je het weer opnieuw aanvragen. Bij een nieuwe aanvraag van het Studentenreisproduct is deze pas geldig vanaf de 1e van de volgende maand).
  • Als je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt, wordt het studentenreisproduct op je OV-chipkaart geblokkeerd. Als je het studentenreisproduct wil stopzetten, dan kun je dit doen op de OV-chipkaart waar het Tijdelijk studentenreisproduct op staat. Dit is echter alleen mogelijk als je Tijdelijke studentenreisproduct op dat moment geldig is.
  • Heb je een Tijdelijk studentenreisproduct aangevraagd en vind je je verloren OV-chipkaart terug? Dan kan je alleen reizen met de teruggevonden (oude) kaart als je het studentenreisproduct opnieuw aan die kaart koppelt. Na het koppelen staat het studentenreisproduct voor je klaar op de ophaalautomaten. Als het studentenreisproduct weer op je teruggevonden kaart staat, kan je verder reizen.