Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Ben je je OV-chipkaart verloren of is hij verlopen, gestolen of defect en kun je daardoor niet reizen? Vraag dan het Tijdelijk studentenreisproduct aan. Dan kun je gemiddeld binnen een uur weer verder reizen.

De stappen

1: lees eerst de voorwaarden voordat je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt
2: controleer of je OV-chipkaart echt verlopen/verloren/gestolen/defect is.
3: regel een anonieme – of persoonlijke OV-chipkaart.
4: vraag direct een vervangende OV-chipkaart aan. In het geval van een verlopen OV-chipkaart, vraag je een vernieuwde OV-chipkaart aan.

Let op:

  • Je kunt het Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen via DigiD in de Mijn omgeving (dit verdient de voorkeur) of aanvragen zonder DigiD.
  • Als je het Tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt, wordt je reguliere studentenreisproduct geblokkeerd.
  • Als je reguliere studentenreisproduct geblokkeerd is, dan kun je dit reguliere studentenreisproduct stopzetten bij een ophaalautomaat. Dit is echter alleen mogelijk in de periode dat je Tijdelijke studentenreisproduct geldig is.
  • Heb je een Tijdelijk studentenreisproduct aangevraagd, maar vind je je verloren kaart terug? Dan kan je alleen reizen met de teruggevonden (oude) kaart als je het studentenreisproduct opnieuw aan die kaart koppelt. Na het koppelen staat het studentenreisproduct voor je klaar op de ophaalautomaten. Als het studentenreisproduct weer op je teruggevonden kaart staat, kan je verder reizen.