Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen

Ben je je OV-chipkaart verloren of is hij verlopen, gestolen of defect en kun je daardoor niet reizen? Dan kun je gebruik maken van het tijdelijk studentenreisproduct. Met het tijdelijk studentenreisproduct kun je gemiddeld binnen een uur weer verder reizen. Je kunt het tijdelijk studentenreisproduct aanvragen via DigiD in de Mijn omgeving (dit verdient de voorkeur) of aanvragen zonder DigiD.

OV-chipkaart teruggevonden?
Houdt er rekening mee dat als je het tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt, het studentenreisproduct op je reguliere OV-chipkaart direct wordt geblokkeerd. Vind je toch je oude OV-chipkaart weer terug? Dan kan je alleen reizen met de teruggevonden (oude) kaart als je het studentenreisproduct opnieuw aan die kaart koppelt. Na het koppelen staat het studentenreisproduct voor je klaar op de ophaalautomaten. Als het studentenreisproduct weer op je teruggevonden kaart staat, kan je verder reizen.

Tijdelijk studentenreisproduct niet meer nodig?
Je kunt het tijdelijk studentenreisproduct 7 dagen gebruiken, na deze 7 dagen verloopt het tijdelijk studentenreisproduct automatisch. Je hoeft het tijdelijk studentenreisproduct dus NIET stop te zetten. Doe je dit wel? Dan zet je ook je reguliere studentenreisproduct stop en moet je opnieuw aanvraag doen via Mijn DUO.

De stappen

  1. Lees eerst de voorwaarden voordat je het tijdelijk studentenreisproduct aanvraagt.
  2. Controleer of je OV-chipkaart echt verlopen/verloren/gestolen/defect is.
  3. Regel/koop een anonieme OV-chipkaart.
  4. Vraag direct een vervangende OV-chipkaart aan. In het geval van een verlopen OV-chipkaart, vraag je een vernieuwde OV-chipkaart aan.
  5. Vraag het tijdelijk studentenreisproduct aan via de knoppen hieronder.