Klaar met je opleiding? Zet je studentenreisproduct op tijd stop!

Geplaatst: 5 april 2019

 

Stop je of ben je klaar met je opleiding? Dan moet je je studentenreisproduct op tijd stopzetten bij een ophaalautomaat én je studiefinanciering stopzetten via Mijn DUO.

Uitschrijven

Regel eerst je uitschrijving bij je opleiding (mbo) of in Studielink (hbo of universiteit). Zorg dat je zeker weet per welke datum je wordt uitgeschreven.

 

Einddatum studiefinanciering

Word je per de 1e van de maand uitgeschreven op je school of universiteit? Dan heb je vanaf diezelfde maand geen recht meer op studiefinanciering. Word je later uitgeschreven? Dan heb je vanaf de volgende maand geen recht meer op studiefinanciering. Stopzetten van je studiefinanciering doe je via Mijn DUO op duo.nl. Heb je je studiefinanciering te laat stopgezet? Dan moet je het te veel ontvangen geld terugbetalen.

 

Stopzetten studentenreisproduct

Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering, heb je ook geen recht meer op je studentenreisproduct. Je moet je reisproduct dan stopzetten bij een ophaalautomaat.

Zet je studentenreisproduct stop vóór of op de 10e dag van de 1e maand waarin je er geen recht meer op hebt. Je mag vanaf de 1e dag van die maand al niet meer met je studentenreisproduct reizen. Voorbeeld: per 1 september 2019 heb je geen recht meer op het studentenreisproduct. Dat betekent dat je tot 10 september 2019 de tijd hebt om jouw reisproduct stop te zetten. LET OP: je mag van 1 september tot 10 september géén gebruik maken van het reisproduct.

 

Voorkom een ov-boete!

Zet je je studentenreisproduct te laat stop en blijf je ermee reizen? Dan krijg je een boete. In de 1e maand nadat je recht op het studentenreisproduct is afgelopen, is de ov-boete € 75,- per halve maand. Gebruik je het ná die 1e maand, dan is de boete € 150,- per halve maand. De 1e helft van de maand loopt daarbij tot en met de 15e van de maand. Kijk op duo.nl voor meer informatie.