Stopzetten doe je zelf, en op tijd!

Heb je geen recht meer op het studentenreisproduct? Of ontvang  je een OV-vergoeding buitenland? Ook dan heb je geen recht op het studentenreisproduct en moet je dit zelf en tijdig stop zetten.

Wanneer stopzetten?

Zet je studentenreisproduct stop vóór of op de 5e werkdag van de 1e maand waarin je er geen recht meer op hebt. Je mag vanaf de 1e dag van die maand al niet meer met je studentenreisproduct reizen. Zet je te laat stop, dan kost je dat € 97,- per halve maand. De eerste helft van de maand loopt daarbij tot en met de 15e van de maand.

Tip: Wees verstandig en zet je studentenreisproduct vóór de 1e werkdag van die maand stop. Het duurt namelijk maximaal 5 werkdagen voordat je op Mijn DUO kunt controleren of de stopzetdatum goed vermeld staat.

Tip: Ga je voor je Nederlandse opleiding tijdelijk in het buitenland een studie volgen of stage lopen? En ontvang je bij DUO een OV-vergoeding buitenland? Dan heb je geen recht het studentenreisproduct. Zet je studentenreisproduct in Nederland stop, voordat je naar het buitenland vertrekt.

Wat moet je doen?

  1. Ga naar ov-chipkaart.nl en kies ‘stopzetten studentenreisproduct’ om de juiste automaten bij jou in de buurt te vinden.
  2. Houd je kaart voor de lezer (NS-automaat) of steek hem in de pasinvoer (overige automaten).
  3. Kies ‘stopzetten producten’ (NS-automaat), of ‘Meer’ en dan ‘stopzetten producten’ (overige automaten)
  4. Volg de instructies op het scherm.

Je kan ook deze video bekijken waarin het stopzetten duidelijk wordt uitgelegd.

Tip: Controleer na 5 werkdagen op Mijn DUO of het stopzetten is gelukt. Is het stopzetten niet gelukt? Zet je studentenreisproduct alsnog stop bij een ophaalautomaat.

Ben je het niet eens met jouw stopzetdatum? Dan kun je een ‘Correctie stopzetdatum‘ aanvragen.

Blijf voordelig reizen!

Veel vervoerders bieden je na het stopzetten van je studentenreisproduct tijdelijk extra korting. Bekijk hier de aanbiedingen.