Mijn OV-chipkaart is defect/kapot

Is je persoonlijke OV-chipkaart zichtbaar kapot dan kun je direct een vervangende kaart aanvragen via OV-chipkaart.nl. Gemiddeld ontvang je binnen drie werkdagen de vervangende OV-chipkaart. Vermoed je dat de OV-chipkaart technisch defect is? Controleer dan eerst of je kaart daadwerkelijk defect is.

Controleer eerst zelf of de kaart echt defect is

  • Negatief saldo? Dan kun je niet meer inchecken of met een abonnement reizen. Vul je saldo dan aan tot minimaal € 10. Daarna kun je weer reizen. Reis je alleen met de bus, dan is een minimale aanvulling tot € 4 voldoende.
  • Geen negatief saldo? En twijfel je toch over je OV-chipkaart? Ga dan naar de balie van het ov-bedrijf waar je als laatste ingecheckt hebt om te laten uitzoeken wat er met je kaart aan de hand is.
  • Automatisch opladen op je kaart? Dan kan het zijn dat je saldo tijdelijk geblokkeerd is, omdat er incasso’s zijn mislukt. Op de website van OV-chipkaart kun je lezen wat je moet doen om de blokkade van je kaart te verwijderen.
  • Vergeten uit te checken? Als je 12 keer niet uitgecheckt hebt, wordt je OV-chipkaart tijdelijk geblokkeerd. Je kunt deze blokkering laten verwijderen bij de balie van de vervoerder waar je voor het laatst hebt ingecheckt.

Toch defect? Vraag online een vervangende kaart aan

Om snel weer verder te reizen, vraag je via OV-chipkaart.nl een vervangende kaart aan. Gemiddeld binnen drie werkdagen ontvang je een nieuwe OV-chipkaart en kun je weer reizen. Om in de tussentijd te reizen, vraag je het Tijdelijk studentenreisproduct aan.

Vraag een Tijdelijk studentenreisproduct aan

Met het Tijdelijk studentenreisproduct reis je snel weer verder. Koop onderweg een anonieme OV-chipkaart en bestel het Tijdelijk studentenreisproduct online. Het staat binnen een uur voor je klaar op een ophaalautomaat.

Let op: het Tijdelijk studentenreisproduct is maar 7 dagen geldig en niet onbeperkt aan te vragen. Vraag dus snel een vervangende persoonlijke kaart aan en zet daar het studentenreisproduct weer op.